2020. szeptember 27. 15:55 - Nika13

A DualDur technológiáról:

Vajon mi lehet a fejlemény DualDur ügyben? Gyakorlatilag kb. háromnegyed éve semmilyen hír nincs továbblépésről, piacon való megjelenésről.... Talán a továbbfejlesztett Elispotokkal szemben már nem versenyképes a DualDur módszer a lyme-kór kimutatására? Ebben a kb. egy évvel ezelőtti cikkben azonban sok érdekes részletre fény derült:

"A Bayer gyógyszergyár majdnem elvitte, tényleg komolyan érdeklődtek. De a kutatók végül más módszerek felé fordultak, amelyek modernebbnek és ígéretesebbnek tűntek, így volt egyszerűbb. Így az orvostudomány eltöltött jó pár évtizedet azzal, hogy a végül nem elégséges pontosságúnak bizonyuló, vagy a túl drága technológiákat támogatta a mikroszkópos vizsgálatok helyett.
Bózsik András Pál: Azt nevezhetnénk akár egyfajta elégtételnek is, hogy ma már ebben a témában publikált cikkek rendre két megállapítással kezdődnek: 1) "a Lyme-kór korunk első számú állatról emberre terjedő betegsége" (néhol az is olvasható, hogy "a 21. század pestise"), illetve 2) a jelenlegi tesztek (vagyis: az eddig uralkodó szerológia) nem adnak megfelelő képet a betegségről.
Nagyon hasonló utat járt be sok betegség, például a TBC kimutásában is hosszú időre elvetették a mikroszkópiát, és a szerológia, majd a PCR vizsgálatok fejlesztésére fókuszáltak - mára a WHO kifejezetten megtiltotta a szerológiai vizsgálatokat, mert az nem működik. A Lyme-kór esetében is ez van: a körülményes vizsgálati módszerek nem hozzák a várt eredményeket, de a mikroszkóp itt is működik."

 

Címkék: DualDur
komment
süti beállítások módosítása